Studieplekken bij Hogeschool Utrecht

Bij de Hogeschool Utrecht zijn veel studieplekken beschikbaar. Sommige van die plekken zijn vooral geschikt om groepsopdrachten uit te voeren. Anderen zijn bedoeld om in alle rust te kunnen studeren. Bepaalde studieplekken zijn erg populair. Wil je graag op een specifieke plek studeren? Zorg dan dat je er op tijd bent, want vol is vol. Op deze pagina vind je meer informatie over studieplekken bij de Hogeschool Utrecht en bij de Universiteit Utrecht.

Studieplekken bij de HU Bibliotheek
De HU Bibliotheek op Padualaan 99 in Utrecht heeft ruim 500 studieplekken waar je rustig kunt studeren.
De HU Bibliotheek in Amersfoort heeft 60 studieplekken.
Bekijk de actuele openingstijden van beide locaties.

Overzicht studieplekken per HU-locatie

Voorzieningen
HU studenten en medewerkers kunnen online oa laptops, camera’s en audio recorders reserveren. Deze zijn af te halen bij de uitleenmuren op de verschillende HU-locaties.
Let op: de uitleenmuren geven op zon- en feestdagen geen materialen uit.

Studieplekken bij Universiteit Utrecht
Ook de vestigingen van de universiteitsbibliotheek in de binnenstad en op het Utrecht Science Park zijn populaire plekken om te studeren.

Toegangsbeleid Universiteit Utrecht in tentamenperiode.
In de tentamenperiode is de vraag naar studieplekken groter. De Universiteit zal om die reden een 2e pilot uitvoeren in januari 2019, waarbij alleen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht gebruik kunnen maken van de studieplekken. Je kunt als student van Hogeschool Utrecht, in die periode, geen gebruik maken van de studieplekken aldaar. De overige faciliteiten, zoals het kunnen lenen van materiaal, blijven wel beschikbaar voor HU studenten en medewerkers.

Hier vind je meer informatie over studieplekken bij de Universiteit Utrecht.