Studieplekken bij Hogeschool Utrecht

Bij de Hogeschool Utrecht zijn veel studieplekken beschikbaar. Sommige van die plekken zijn vooral geschikt om groepsopdrachten uit te voeren. Anderen zijn bedoeld om in alle rust te kunnen studeren. Bepaalde studieplekken zijn erg populair. Wil je graag op een specifieke plek studeren? Zorg dan dat je er op tijd bent, want vol is vol. Op deze pagina vind je meer informatie over studieplekken bij de Hogeschool Utrecht en bij de Universiteit Utrecht.

Studieplekken bij de HU Bibliotheek
De HU Bibliotheek op Padualaan 99 in Utrecht heeft ruim 500 studieplekken waar je rustig kunt studeren.
De HU Bibliotheek in Amersfoort heeft 60 studieplekken.
Bekijk de actuele openingstijden van beide locaties.

Overzicht studieplekken per HU-locatie

Studieplekken bij Universiteit Utrecht
Ook de vestigingen van de universiteitsbibliotheek in de binnenstad en op het Utrecht Science Park zijn populaire plekken om te studeren.

Pilot toegangsbeleid Universiteit Utrecht tijdens tentamenperiode
In de tentamenperiode is de vraag naar studieplekken groter dan de capaciteit. Daarom gaat de universiteit van 15 oktober tot en met 8 november een pilot doen, waarbij alleen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht gebruik kunnen maken van de studieplekken. Je kunt als student van de Hogeschool Utrecht dan dus niet van de studieplekken in de universiteitsbibliotheek gebruikmaken. Op andere momenten kun je wél bij de universiteitsbibliotheek terecht om rustig te studeren.

Hier vind je meer informatie over studieplekken bij de Universiteit Utrecht.