Library Access browserextensie

Als je thuis bezig bent aan je onderzoek, scriptie of artikel, kun je gebruik maken van de tool: Library Access browserextensie. Zo heb je thuis nog makkelijker toegang tot wetenschappelijke artikelen.
Je krijgt direct vanuit je browser, toegang tot wetenschappelijke artikelen, tijdschriften en databases uit de collectie van de HU Bibliotheek.

De browserextensie is al beschikbaar voor Chrome, Firefox, en Opera. Binnenkort zullen Safari, Edge en Internet Explorer worden toegevoegd. Je kunt hem gratis downloaden.

Hoe werkt het?
Als je de Library Access browserextensie hebt gedownload, werkt het als volgt: als je een website bezoekt waar de bibliotheek een licentie op heeft, krijg je een melding. Vervolgens is het een kwestie van één keer klikken om die site via de bibliotheek te openen, en toegang te krijgen tot al het gelicentieerde materiaal.
De browserextensie toont een icoontje in de bladwijzerbalk. Dit werkt min of meer als een stoplicht. Is het icoontje groen, dan ben je ingelogd. Bij een grijs icoon heb je geen toegang. Als je een artikel wilt gebruiken dat niet toegankelijk lijkt te zijn, dan zoekt Library Access naar een open source versie van het artikel.

Download
De extensie werkt alleen op desktop/laptop.
Nadat je de browserextensie hebt geïnstalleerd, is hij klaar voor gebruik!