Workshops

De technologie ontwikkelt zich snel. Door deze technische ontwikkelingen zijn er andere, nieuwe vaardigheden nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Er ontstaan nieuwe functies op de arbeidsmarkt en deze vragen om andere of nieuwe competenties, de zogenaamde 21eeuwse vaardigheden. De workshops van het HUB-Lab sluiten aan bij deze 21e eeuwse vaardigheden.

Voor alle workshops geldt dat op verzoek diverse onderdelen gecombineerd kunnen worden en kunnen we in overleg een programma samenstellen.
Kom gerust eens langs en bespreek de mogelijkheden.

Circuits
Om kennis te maken met onze tools en inspiratie voor je eigen (onderwijs) praktijk op te doen kun je op afspraak met een groep een circuit volgen. Je maakt kennis met Virtual Reality, diverse robots, en de Prowise touch table. In overleg stellen we het programma samen.
21e-eeuwse vaardigheden: computational thinking, creatief denken, communiceren, samenwerken

Robots / programmeren (1) Bestuur je eigen robot makeymakey
Je maakt kennis met eenvoudige robots als de Beebots, Ozobots en Makey Makey.  Om de basis goed te begrijpen kun je ook aan de slag met de cursussen op Studio.code.org.
21e-eeuwse vaardigheden: computational thinking, ICT-basisvaardigheden

Robots / programmeren (2) Programmeer zelf
Je leert de basis van een ‘programmeertaal’ zoals Blockly of Scratch en schrijft een programma waarmee je een robot of computer aanstuurt. We werken onder andere met Ozobots, Makey Makey, Microbits, Marty de robot, Dash & Dot en Scratch. De gevorderde cursussen op Studio.code.org kunnen hierbij ingezet worden.
21e-eeuwse vaardigheden: computational thinking, ICT-basisvaardigheden, probleem oplossen, creatief denken

Lego Mind Storms – Bouw zelf een robot en programmeer hem
Je leert met Lego Mind Storms een robot (af) bouwen en schrijft met EV3 een programma waarmee je de robot aanstuurt.
21e-eeuwse vaardigheden: computational thinking, ICT-basisvaardigheden, probleem oplossen, creatief denken, samenwerken

Workshop 3D pennen
Verken de mogelijkheden van 3D pennen en maak je eigen 3D-model, ruimtelijke tekening, sieraad, avatar, schaakstukken etc. Je leert ruimtelijk denken en experimenteert met de mogelijkheden van filament. Daar waar je bij 3D-printen eerst alles moet uitdenken en in de computer moet uittekenen kun je met de 3D pen associatief en direct werken.
21e-eeuwse vaardigheden: probleem oplossen, creatief denken, communiceren

Virtual Reality (1) Beleven van VR
In het HUB-Lab hebben we diverse VR-brillen en apps beschikbaar om een virtual reality omgeving te beleven. Te denken valt aan apps waarbij je door het huis van Anne Frank loopt of de wereld ziet door de ogen van een autistische jongen.Scheikunde VR
Met de HTC Vive, een geavanceerde VR-opstelling, beleef je de virtuele wereld nog intenser en kun je zelf door deze wereld bewegen. Denk hierbij aan apps als The Body waarbij je door je eigen bloedbaan beweegt of de Nefertiti app waarbij je in het Oude Egypte rondloopt.
21e-eeuwse vaardigheden: communiceren, informatievaardigheden, media wijsheid, zelfregulering, kritisch denken, samenwerken

Virtual Reality (2) Zelf maken
Met de 360 graden camera’s kun je zelf 360 graden foto’s en films maken. In deze workshop leer je hoe je dit doet en daarna in de leeromgeving TeachVR kunt zetten. Met het online platform TeachVR kun je zelf lessen maken die verrijkt zijn met Virtual Reality.
21e-eeuwse vaardigheden: computational thinking, creatief denken, probleem oplossen, communiceren,  zelfregulering

 

Workshops die nog ontwikkeld worden zijn:

Workshop Digitale Tools voor in de klas
De Teacher Toolbox biedt een breed scala aan learning-tools die je kunt inzetten in het onderwijs. In de vorm van een Escape room leer je werken met diverse tools op het gebied van quizzen en samenwerken.
21e-eeuwse vaardigheden: creatief denken, kritisch denken, samenwerken, communiceren, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, computational thinking

Workshop Prowise Touch Table
In deze workshop leer hoe je met dit bord en de software interactieve presentaties kunt maken.
21e-eeuwse vaardigheden: creatief denken, ICT-Basisvaardig-heden, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden